Kostumekonkurrencen

Konkurrencerne på Fantasydage

Vi ser frem til at se jeres kreative og spektakulære kostumer til Fantasydages kostumekonkurrence 2024! Yderligere detaljer om tilmelding til konkurrencen vil blive offentliggjort snart.

Se nedenunder, for mere information om sidste års kostumekonkurrence:

Regler og info om kostumekonkurrencen pa? Fantasydage 

Pa? Fantasydage har vi igen fornøjelsen af at afholde en kæmpe kostumekonkurrence med nogle fantastiske præmier. Konkurrencen vil forega? lørdag, udendørs pa? en scene, med et publikum besta?ende af Fantasydages øvrige deltagere. 

  

Der er i alt 35 pladser i konkurrencen, og vi følger først til mølle-princippet. Tilmeldingen åbner tirsdag d. 15. august og lukker 1. september. 

  

Vi går op i, at konkurrencen skal have plads til ALLE. Både cosplayers, rollespillere, kreative ildsjæle, teaterfolk etc. er velkomne. Der er plads til både købte, delvis hjemmelavede og hjemmelavede kostumer. Dog er der specifikke kategorier, der kun kan vindes af hjemmelavede kostumer og henholdsvis cosplay-kostumer og ikke-cosplay kostumer. 

  

Husk at du med et hjemmelavet kostume, eller kostumer med en hjemmelavet rekvisit/prop skal til en såkaldt pre-judging før konkurrencen. Her får dommerne lov til i 5 minutter at kigge lidt tættere på de hjemmelavede kostume-dele og høre mere om, hvordan de er lavet. Bare rolig, det er slet ikke farligt, og dommerne er super søde. ?? 

Spørgsmål? Skriv dem til ea@fantasydage.dk” 

Kategorierne og deres krav er som følger:

Kategori

Bedste kostume
(Hovedpræmien – kun til hjemmelavede kostumer)

Regler

Denne hovedpræmie går til det kostume, hvor alle dele bare er helt perfekte, og hvor hele publikum bliver blæst omkuld når kostumet træder ud på scenen.
Her bliver der 100% bedømt ud fra wow-faktoren, så det handler om virkelig at blæse dommerne omkuld med flotte detaljer, vild udstråling og et storslået heldhedsbillede.

Præmie

2 billetter, med transport og logi til Elfia 2023 i Holland.

2000 kr. gavekort til Faraos Cigarer

Kategori

Bedste sminke/makeup

Regler

Denne præmie går til det kostume, hvor makeuppen er totalt veludført, eller der er benyttet sfx-sminke, der virkelig transformerer kostumet. Denne præmie bliver både bedømt ud fra, hvor godt det teknisk er gjort, men ellers bedømmes der på hvor kreativt og storslået makeuppen ser ud.

Præmie

1000 kr. gavekort til Faraos Cigarer

Kategori

Bedste paryk/frisure

Regler

Denne præmie går til det cosplay, hvor wig-stylingen eller frisuren er noget helt særligt. Der bliver både bedømt ud fra, hvor godt det teknisk er udført, men ellers bedømmes der på, hvor kreativ og storslået parykken eller håret ser ud.

Præmie

1000 kr. gavekort til Faraos Cigarer

Kategori

Bedste look-a-like
(Kun til cosplay)

Regler

Her er det en helhedsbedømmelse, der tæller. Bedste look-a-like går både efter at kostumet ligner karakteren så meget som muligt, men også udstrålingen på scenen er yderst vigtig i denne kategori. Her bliver der bedømt efter, hvem dommerne har sværest ved at kende forskel fra ift. karakteren de skal cosplaye.

Præmie

1000 kr. gavekort til Faraos Cigarer

Kategori

Bedste kostumedesign
(Kun til ikke-cosplay)

Regler

Med denne præmie er det idéen og designet bag kostumet, der bedømmes. Et vinderkostume i denne kategori kunne f.eks. være en hjemmelavet kæmpekjole, du selv har tegnet og designet, eller et rollespilskostume med hundredvis af sjove detaljer, der designmæssigt bare er fænomenalt. Her handler det om ideen bag kostumet, og originalitet og kreativitet prioriteres højt.

Præmie

1000 kr. gavekort til Faraos Cigarer

Kategori

Bedste prop/rekvisit
(Kun til hjemmelavede rekvisitter)

Regler

Bedste prop går til det kostume med den flotteste hjemmelavede prop. Det kan være alt fra en bue, til et lyssværd, til en troldmandsstav. Det skal bare være en genstand, der ikke direkte er bundet til kostumet.

Præmie

1000 kr. gavekort til Faraos Cigarer

Kategori

Bedste håndværk
(Kun til hjemmelavede kostumer)

Regler

Præmien går til det kostume, hvor håndværket bare sidder lige i skabet. Dette kunne være de mest snorlige syninger, de mest avancerede teknikker, som er benyttet, eller arbejde med spændende og svære materialer.

Præmie

1000 kr. gavekort til Faraos Cigarer

Regler

Generelt

– Det er krav for deltagelse, at deltageren som et minimum har en lørdagsbillet.

– Det er tilladt at stille op til konkurrencen med et kostume, der er blevet brugt i en tidligere konkurrence, dog er det ikke tilladt at benytte kostumet, hvis der er vundet en større præmie med kostumet (kvalifikationer til større konkurrencer og/eller pengebeløb over 1000 kr.).

– Alle rekvisitter skal følge dansk våbenlovgivning.

– Alle kostumer skal tage hensyn til, at der vil være børn blandt publikum, så kostumer skal holde sig indenfor et vist blufærdighedsniveau.

– Du skal selv kunne bevæge dig rundt i kostumet uden assistance (af sikkerhedsmæssige årsager).

– Ved tilmelding giver du tilladelse til at Fantasydages fotografer må tage billeder/video, som må deles på al Fantasydages promo-materiale.

– Hvis en person under 18 vinder hovedpræmien, forventes det som udgangspunkt, at en værge tager med.

Om kostumerne

– Kostumer må gerne være købt, men under tilmeldingen skal det noteres.

– Med hjemmelavede må kun mindre dele såsom paryk, sko eller et par øreringe godt være købt.

– Du må gerne have fået hjælp til kostumet af en anden person, dog skal det også nævnes under tilmeldingen.

– Hvis kostumet er hjemmelavet, skal du i løbet af lørdag morgen/formiddag møde op ved et dommerpanel (såkaldt pre-judging) for at fortælle lidt om dit kostume. Derinde har du 5 minutter til at tale om kostumet.

Cosplay/ikke-cosplay

– Cosplay-kostumer skal som udgangspunkt være officielle designs fra anime, manga, spillefilm, tv-serier, videospil, web-serier, tegneserier og/eller tegnefilm. Hvis du er i tvivl om noget er cosplay så skriv en mail til ea@fantasydage.dk

– Alt andet falder under ikke-cosplay.

Arrangørerne forbeholder sig retten til at kunne diskvalificere deltagere fra konkurrencen eller fratage en præmie, hvis der er brud på nogen af reglerne, eller hvis der på anden måde fremkommer en form for snyd eller fusk, der gør konkurrencen unfair.

Dommere til Fantasydages kostumekonkurrence

Natasha Harvøe

Jeg har syet kostumer siden jeg var 6 år gammel, og har lært alt selv fra bunden. Har lavet alt fra kæmpe vinger, til autentisk middelalder- og vikingerober, og en masse enorme kjoler til teater, rollespil og meget mere. Har spillet rollespil i 28 år, og arrangeret selvsamme i 22 år. De sidste 8 år er brugt på Harreskoven, nu som hovedarrangør, hvor jeg laver næsten alle kostumerne til npc’erne. Har tidligere arbejdet med på større projekter, heriblandt den danske deltager til Miss Universe i Las Vegas, hvor hun skulle bære et flot svanekostume, inspireret af den grimme ælling. Igennem mit arbejde som freelance kostume-designer, har jeg samarbejdet med flere kendte danske kostume-designere.

Joel Andersson

Jeg hedder Joel Andersson. Jeg er 38 år og bor i Vanløse. Jeg har altid bygget ting. Da jeg var barn, var det mest LEGO der var mit go to “materiale” og var så heldig at komme i praktik hos LEGO og være med til at udvikle noget af deres produkter. Da jeg blev ældre og Live rollespil begynder at blive populære i Danmark, blev meget af min energi brugt på at bygge rustninger og våben til det. I 2013 fik jeg et job hos Epic Armoury som produkt udvikler og model, hvor jeg lærte meget om for eksempel latexstøbningen og gibs forme. I 2019 skifte jeg job og bygget escape room for Midgård Event i en periode hvorefter jeg startede hos ReCreate for at lave props og monster dragter. I dag arbejder jeg hos Conradi Design, hvor vi bygger ting til reklame og filmverden.

Mirazie

Mirazie er en garvet cosplayer, der har været i gamet i mange år. Hun er en jack-of-all-trades, der har arbejdet med alt lige fra syning, broderi og detaljearbejde til foam, worbla og læder. Her i sommer placerede hun på 2. pladsen i det uofficielle Europa cosplay mesterskab (ECG), og sidste år vandt hun hovedpræmien ved Fantasydages cosplay konkurrence og blev sendt til Elfia i foråret. Vi glæder os altså enormt meget til at kunne byde hende velkommen igen i år, denne gang som dommer.