Det Skjulte Rige

Eventyrlandet Valoria

Kære elev.
Du skal være med i et rollespil. At spille rollespil er lidt som at leve i en anden verden.
Tænk på eventyrfilm som Narnia eller Harry Potter, og forstil dig at du er hovedpersonen i en sådan historie. Det skal du snart være. Vores rollespil er lidt specielt fordi det foregår i flere verdener. Dels i vores virkelig verden og dels i eventyrlandet Valoria.

Måske er det første gang du deltager til et rollespil. For at blive klar er der et par ting, du skal gøre de næste par dage. Første skal du læse denne tekst igennem, så du kender til spillets baggrund og eventyrverdenen. Dernæst skal du sætte dig ind i spillereglerne, og sidst men ikke mindst skal du have et kostume og et våben. I vore spil er en simpel kofte (ridderslag) og et sværd nok.
Derudover kan du også finde eller lave pynt til dit hold eller din rolle. Eksempelvis kan du male holdets symbol på et banner eller på din kofte.
Vi glæder os til at se dig den 10. september, når hele verdenens skæbne skal afsløres.

Tågeriget Valoria.
Valoria er blot ét land i en stor verden som hedder Eloria.
Den kan du læse mere om på www.eloria.dk
For ca. 5.000 år siden gik Eloria i opløsning. Små lommer af mælkehvid, ugennemsigtig substans opstod ud af ingenting. Man kunne gå igennem det, men ikke se tydeligt igennem det, og folk kaldte det får Tågen. I løbet af et par tusind år spredte Tågen sig mere og mere, indtil der var langt mere Tåge end land. De tilbageværende landområder i Eloria bliver kaldt for Tågeriger, og det er i disse lommer af land, vi spiller rollespil.

Tågeriget Valoria er et meget magisk sted. Her skabte en gruppe mægtige troldmænd for mange tusind år siden nogle store stenportaler. Disse portaler er magiske porte til andre verdener.
Til Narnia. Til Midgård (Ringenes Herre) til Niraham (verdenen de bruger til rollespillet i Hareskoven) Ja – det er sågar en portal til Jorden. Til vores verden.
Troldmændene fandt dog ud af, at det var farligt at rejse mellem verdenerne, og besluttede sig for at spærre dem af og forbyde folk adgang. De oprettede ”Vogternes Råd” der skulle bevogte dem.

Siden har Kongefamilien i Valoria haft den fornemme opgave at holde portalerne hemmelige og med magi holdt Valoria skjult fra resten af verden. I 700 år har vejen til Valoria været skjult af magi. Kun Løvens Orden, Kong Leos dygtige riddere, har kunnet finde ind- og ud af landet, og selvfølgelig magikerne fra Vogternes Råd.

Den onde Dr. Navirus.
Men nu har en ond pestdoktor og nekromantiker fundet vejen til Valoria.
Dr. Navirus hedder han. I årtusinder havde han været indespærret i et magisk fængsel dybt i minerne under Hemdalfortet (Garderhøjfortet), men i foråret sidste år slap han fri af sit fængsel og spredte død og ødelæggelse igen. Hans ønske er at ødelægge alt det gode i verden, så han og hans rottemænd og onde orker kan herske.

Sidste sommer.
Sidste sommer lykkedes det dog elverne i Tågeriget Frilund at fange Dr. Navirus.
Tågeriget Frilund er der hvor vi fast spiller rollespillet ”Det Nye Rige” hver måned.
Dr. Navirus blev spærret inde i et nyt magisk fængsel i en grotte, men hvad elverne ikke vidste var, at Den Magiske kilde løb tæt under grotten. En kilde som førte direkte til Valoria.
Uden at vide det havde elverne givet Dr. Navirus direkte adgang til al verdens magiske kraft. Gudernes skaberkraft. Samtidig havde Dr. Navirus også fundet en måde at komme til Valoria på.

Det store Slag.
På jordoverfladen hærger shamanen Raskul Zara’uk som er Dr. Navirus’ lærling.
Her har han samlet en hær af rottemænd, bersærker-orker og onde krigere, og også han er nu på vej til Valoria for at tilslutte sig sin herre. Når de mødes, vil de være en ustoppelige kraft, og hvis de erobrer Valorias portaler, så vil de kunne træde ind i andre verdener og ødelægge dem alle.

I Valoria har Kong Leo kaldt til samling. Den røde general har blæst i hornet.
Et horn så magisk at det kan høres alle steder. I alle verdener. Nu er gode krigere, magiske væsener, riddere og helte på vej til Valoria for at beskytte portalerne. For at forsvare Valoria.
Alle gør klar til Det Store Slag, hvor verdenernes skæbne skal afgøres.

Reglerne i spillet:
Du kan tåle at blive ramt 3 gange.
Visse hovedroller har dog flere liv. Det holder de selv styr på.
Når du er ramt 3 gange, tager du begge dine hænder op på hovedet og går tilbage til din base.
Du må ikke slå på nogen når du er ”død”. De levende må heller ikke slå på dig.
Der er ingen magi i spillet. Dvs. ingen genoplivning eller healing.

Sikkerhedsregler med rollespilsvåben

  • Slå kun på dem som er med i kampen
  • Du må ikke slå i hovedet.
  • Du må ikke slå i skridtet
  • Du må ikke slå hårdt.
  • Du må ikke stikke med dit sværd.

Gentagende overtrædelser medfører bortvisning fra kampen!

Samling ved banneret.
Alle klasser / grupper får tildelt et banner som de samles ved før- og efter kampen.
Alle skal BLIVE ved banneret både før og efter kampen, indtil lærere siger andet.
På den måde kan lærerne holde styr på flokken.

Med eventyrlig hilsen fra Daniel Benjamin Clausen.
Hovedarrangør af Fantasydage 2021 – og spilmester på Det Store Slag.
Daniel@fantasydage.dk