Det Skjulte Rige

Eventyrlandet Valoria

Kære elev
Du skal være med i et rollespil. At spille rollespil er lidt som at leve i en anden verden. Tænk på eventyrfilm som Narnia eller Harry Potter, og forstil dig, at du er hovedpersonen i en sådan historie. Det skal du snart være. Vores rollespil er lidt specielt, fordi det foregår i flere verdener. Dels i vores virkelige verden og dels i eventyrlandet Valoria.

Måske er det første gang du deltager til et rollespil. For at blive klar er der et par ting, du skal gøre de næste par dage. Først skal du læse denne tekst igennem, så du kender til spillets baggrund og eventyrverdenen. Dernæst skal du sætte dig ind i spillereglerne og sidst, men ikke mindst, skal du have et kostume og et våben. I vores spil er en simpel kofte (ridderslag) og et sværd nok.

Derudover kan du også finde eller lave pynt til dit hold eller din rolle. F.eks. kan du male holdets symbol på et banner eller på din kofte.

Vi glæder os til at se dig den 8. september, når hele verdenens skæbne skal afgøres.

Tågeriget Valoria
Valoria er blot ét land i en stor verden som hedder Eloria. Den kan du læse mere om på www.eloria.dk.
For ca. 5.000 år siden gik Eloria i opløsning. Små lommer af mælkehvid ugennemsigtig substans opstod ud af ingenting. Man kunne gå igennem det, men ikke se tydeligt igennem det, og folk kaldte det for Tågen. I løbet af et par tusind år spredte Tågen sig mere og mere, indtil der var langt mere Tåge end land. De tilbageværende landområder i Eloria bliver kaldt for Tågeriger, og det er i disse lommer af land, vi spiller rollespil.

Tågeriget Valoria er et meget magisk sted. Her skabte en gruppe mægtige troldmænd for mange tusind år siden nogle store stenportaler. Disse portaler er magiske porte til andre verdener.
Til Narnia. Til Midgård (Ringenes Herre). Til Niraham (verdenen de bruger til rollespillet i Hareskoven). Ja, der er sågar en portal til Jorden. Til vores verden.
Troldmændene fandt dog ud af, at det var farligt at rejse mellem verdenerne og besluttede sig for at spærre dem af og forbyde folk adgang. De oprettede ”Vogternes Råd”, der skulle bevogte dem.

Siden har Kongefamilien i Valoria haft den fornemme opgave at holde portalerne hemmelige og med magi holdt Valoria skjult fra resten af verden. I 700 år har vejen til Valoria været skjult af magi. Kun Løvens Orden, Kong Leos dygtige riddere, har kunnet finde ind og ud af landet – og selvfølgelig magikerne fra Vogternes Råd.

Sidste sommer fandt en ond pestdoktor og nekromantiker vejen til Valoria. Dr. Navirus hed han. Han ønskede at smitte hele verdenen med sygdom og pest. Ikke blot Eloria, men han ønskede at åbne alle Valorias portaler og sprede sygdom og død i ALLE verdener. Kong Leo måtte bryde sin ed, og i stedet for at bevogte portalerne, åbnede han dem. Væsner, krigere, helte af alle afskygninger kom til Valoria på kongens bud. Sammen bekæmpede de Dr. Navirus og sammen vandt de Det Store Slag.

I sit døende øjeblik kastede Dr. Navirus en forbandelse over sin maske, og efterlod en del af sin sjæl i masken.

Denne sommer
Efter det store slag tog Tempelridderne, som er allierede med Løvens Orden, Pestdoktorens maske med hjem til deres tempel i Frilund og udstillede den som sejrstrofæ. (Alt dette var en del af handlingen til vores månedlige rollespil i Lyngby, som hedder Det Nye Rige.) De onde, under ledelse af Shamanen Raskul Sara’Uk, stjal masken og tvang den ned over hovedet på en af tempelridderne. Den uheldige ridder blev besat af pestdoktorens ånd, og som en sidste desperat handling fik Dr. Navirus kastet en besværgelse som kunne befri Kong Kronvar. Kongen ’Under Bjerget’ a.k.a. Den Sovende Kæmpe. Han havde ellers i nær ved 1000 år været trygt indespærret under Hemdal fortet.

Hemdalfortet er et gammelt, mystisk dværgefort. Fortets ubrugte, underjordiske gamle minegange har i årtusinder været brugt som magisk fængsel for alskens ondskab. (Tænk Azkaban fra Harry Potter.) Alle ’problemer’ og dårligdomme blev fanget, sendt til Hemdal og smidt i en dyb mineskakt og efterfølgende begravet under tusind tons sten. Her i Hemdal havde de gode kræfter (mennesker, dværge, elvere og feer) spærret den usårlige Kong Kronvar inde i en magisk dvale. Men nu – nu er han sluppet fri …
… og han vil have hævn.

Det Store Slag
Kong Kronvar har tilkaldt alle orker, rottemænd, trolde og onde mennesker. Denne gang kan intet stoppe ham. Alt skal smadres og ødelægges.

I Valoria har Kong Leo endnu engang kaldt til samling. Den røde general har blæst i hornet. Et horn så magisk, at det kan høres alle steder, i alle verdener, og nu er gode krigere, magiske væsener, riddere og helte på vej til Valoria for at forsvare Valoria.
Kong Leo får støtte af mennesker, dværge, elvere og måske også feer og andre gode væsener.

Alle gør klar til en kamp om verdens skæbne. Gør klar til Det Store Slag.

Reglerne i spillet:
Du kan tåle at blive ramt 3 gange.
Visse hovedroller har dog flere liv. Det holder de selv styr på.
Når du er ramt 3 gange, tager du begge dine hænder op på hovedet og går tilbage til din base. Du må ikke slå på nogen når du er ”død”. De levende må heller ikke slå på dig. Der er ingen magi i spillet. Dvs. ingen genoplivning eller healing.

Sikkerhedsregler med rollespilsvåben

  • Slå kun på dem som er med i kampen
  • Du må ikke slå i hovedet
  • Du må ikke slå i skridtet
  • Du må ikke slå hårdt
  • Du må ikke stikke med dit sværd

Gentagne overtrædelser medfører bortvisning fra kampen!

Samling ved banneret
Alle klasser/grupper får tildelt et banner, som de samles ved før og efter kampen.
Alle skal BLIVE ved banneret både før og efter kampen, indtil lærerne siger andet.
På den måde kan lærerne holde styr på flokken.

Ved spørgsmål kontakt Tina Vindahl Kringelum
Hovedarrangør af Fantasydage 2023
tina@fantasydage.dk