Ridderprøven

Information nedenunder er fra 2023.

Det Store Slag skal vanen tro kæmpes på årets Fantasydage, MEN i år er der ikke alene mulighed for at teste jeres vilde kampevner af men meget mere.

Løvens Orden slår nemlig vejen forbi Fantasydage for at ophæve unge væbnere til Ridder af LØVENS ORDEN. 

Der er ikke mange, der ved det, men de gamle ridderdyder eksisterer nemlig stadigvæk. Løvens Orden er en gammel ridderorden som observerer unge mennesker for deres potentiale for godhed og evnen til at være en vaskeægte ridder. Ordenen udvælger børn, som har opført sig godt og nobelt og tilbyder dem mulighed for optagelse i Løvens Orden.

Men optagelsen er ikke nem. For at blive optaget som ridder, skal man bestå prøver indenfor styrke, udholdenhed, intelligens, kærlighed, behændighed og samarbejde. Og I er alle inviteret til disse prøver! Sammen skal I alle gennemgå Ridderprøven, og se om I er værdige til at blive slået til Riddere af Løvens orden.

Det praktiske

Alle tilmeldte institutioner/skoler vil få tilsendt beskrivelser om de forskellige prøver, det er muligt at kaste sig ud i. Det gør vi, så I kan forberede jer på, hvilke aktiviteter I gerne vil give jer i kast med og eventuelt tage en vurdering af, hvilke aktiviteter, der passer bedst til jeres børnegruppes temperament. Det er ikke alle, der synes, det er sjovt at skulle lave logiske gåder, ligesom det kan være voldsomt for andre at skulle slås med sværd i et stort gruppeslag.

Man behøver nemlig ikke komme igennem alle prøverne for at blive slået til ridder, men muligheden foreligger naturligvis. Mere information om selve proceduren vil også blive tilsendt og skulle I ellers have spørgsmål, så kan I rette henvendelse til hovedkoordinatoren for børneaktiviteter: Tina Vindahl Kringelum på tina@fantasydage.dk

HUSK at som de øvrige år, så er der stadig DET STORE SLAG, dog i en anden version end hvad I tidligere har prøvet. Det er nemlig en del af RIDDERPRØVEN i år og kommer til at foregå som et løbende slag og ikke ét stort slag og dermed bliver kampene i mindre format. Men så sandelig ikke mindre i betydning, for det er stadig kampen mellem det gode og det onde og muligheden for at bevise sin ære og kampgejst.

Nedenfor kan I læse den glorværdige prolog til DET STORE SLAG.

Prolog

Rådskammeret i Valoria. Sommeren 1222 eA.

De to troldmænd gik med hurtige skridt på hver side af Kongen igennem Rådskammeret. Kongens røde kappe blafrede i luften bag ham. Han tog lange skridt. De stoppede foran en skaldet troldmand med stort, rødt fuldskæg som stod stille, afventende, iført en meget stor, tung orange kappe med høj krave. Det var første gang, de var forsamlet siden Det Store Slag. Dagen hvor Valoria, og alle andre verdener, blev reddet fra den Onde Dr. Navirus. Troldmændene gav hurtige, afmålte nik til hinanden.

”Hvad nyt fra Frilund ærede Mester Skarvenius?” spurgte Kong Leo nervøst. ”Er rygterne sande? – er Dr. Navirus vendt tilbage?”
Mester Skarvenius så træt ud og trak sig i skægget, før han talte. ”Nej, deres majestæt – ikke helt.” Han sukkede. ”Men hans sjæl spøger stadigvæk. Han har via sin pestmaske besat en af tempelridderne, og bruger nu hans krop til onde gøremål.”
Kongen så chokeret ud. ”Men … men hvad så nu? Er vi i fare Mester Skarvenius?”
”Tja … måske. Han pønser på at slippe sine medfanger fra det magiske fængsel under Hemdal fri.”
De to andre troldmænd gispede i foragt. ”Umuligt.”
En sortklædt troldmand med sølvkantbånd på sin kåbe tog ordet. ”Det er simpelthen umuligt, kære Skarvenius. Feernes dronning stod selv personligt for forseglingen af troldkongens fængsel. Han kan aldrig slippe ud.”
”Det sagde du også sidste år,” svarede Skarvenius roligt. ”Om Dr. Navirus”
”Ja – men denne gang er det noget HELT andet Mester Skarvenius!” Dødningemesteren hævede arrigt stemmen, hvilket han meget sjældent gjorde. ”Fedronningen betalte med sit eget eksil fra denne verden. Så længe portalen til feernes rige er forseglet, så kan troldkongen ikke slippes fri.”

En troldmand, der havde gule flammer broderet op ad kåben, tog ordet: ”Og selv sidste år, da kongen åbnede portaler til alle verdener, selv DA, der åbnede fe-portalen ikke … Du er en TÅBE Skarvenius, hvis du tror, at troldkongen kan slippe fri. En imbecil TÅBE … en … en … ” Ildmesteren fumlede efter ordene, og han blev synligt irriteret af, at Mester Skarvenius blot stod og smilede til ham. Så lagde han mærke til, at Mesterens blik faldt på noget bag hans ryg …

”Taler I om mig?” lød en skarp, kvindelig stemme bag om ryggen på dem.
Kongen og de to troldmænd vendte sig om og blev ramt af chok. Et lavt rædselsskrig undslap kongens mund. Så faldt han på knæ. En høj, smuk kvinde stod i en lyseblå kjole. Hun havde spidse ører og en blå krystalkrone på hovedet. En svagt lysende aura strålede fra hende, men mest iøjnefaldende var hendes store vinger.

”Dronning Illiyanna,” mumlede kongen i frygt. Alle troldmændene bukkede dybt for fedronningen. ”Det er længe si…” begyndte kongen, men fedronningen afbrød ham skarpt. ”Men IKKE LÆNGE NOK,” svarede hun hårdt og højt, så hendes ord gav genlyd i hele rådskammeret.

Bag hende stod en stor, lysende portal åben. Portalen til feernes rige. Hidtil aflåst og forseglet. I skoven bag portalens lys, kunne flere grå ugler skimtes. De sad og stirrede med store øjne ind i det Valorianske rådskammer.

Fedronningen gik med lette skridt hen til den knælende menneskekonge, der havde bøjet hovedet for hende. Hun løftede hans hage op, så de fik øjenkontakt. Hendes stemme blev sukkersød og blød, men alligevel rislede det koldt ned ad ryggen på kongen. ”Sig mig, min kære konge. Hvad har du lavet?” Kongen kunne ikke finde ord. Men mester Skarvenius trådte frem til hans undsætning.
”Det er, som vi frygter Illiyanna. Ondskaben er på spil igen. Kæmpen under bjerget er blevet vækket!”
Fedronningen trak sin tryllestav og kiggede på de gyldne gnister, der strålede ud af spidsen på den. ”Fortsæt …”
”Den største krigsherre verden har set i 1000 år er på vej hertil. Kong Kronvar er atter fri.”
Fedronningen svingede tryllestaven så gnisterne flød efter den i luften. Hun smilede. ”Godt så! Jeg tilkalder mine feer, og I, alle jeres krigere. Så må vi slås. Igen!”

* * *

Det Store Slag. Fredag d. 8. september fra kl. 11.00

Kære rollespiller. Du er blevet kaldet. Kom og vær med til ”Det Store Slag” på Fantasydage.

Troldkongen Kronvar er sluppet fri, og med sin hær af trolde, gobliner og orker truer han verden. Han har før været ganske tæt på at smadre alt godt i hele verden, men blev stoppet i sidste øjeblik. Nu er han vendt tilbage for at få hævn og for at gøre arbejdet færdigt. For at smadre ALT!

Du, eller rettere, din karakter, er blevet kaldet til kamp. Slaget over dem alle. Vinder Kong Kronvar, bliver verden én stor ruin, hvor kun den stærkeste hersker. Vinder de gode kræfter, så er verden, som vi kender den, reddet!

Rollespilsslaget er målrettet junior-rollespillerne fra ”Det Nye Rige” (7-14 år) samt skole- og institutionsbørn. (9-15 år) Men ALLE rollespillere må være med. Uanset alder og størrelse. Så længe der bliver taget hensyn til de små. Er du senior-spiller (15+ år), er du velkommen på den onde side sammen med Kong Kronvar, Raskul Zara’Uk, trolde, rottemænd og orker.

Roller fra ALLE spilsteder er velkomne. Roller fra alle verdener. Ja – du kan sågar spille dig selv. 😀 For portalerne til ALLE verdener er åbne – også til din. Blot kom og vær med. Har du ikke selv våben og kostume, så kan du låne. Alle medbragte våben skal igennem et våbentjek.