Det Store Slag

Prolog

Rådskammeret i Valoria. Sommeren 1221 eA.
Troldmændene stod i en halvcirkel på det grove trægulv i den cirkulære sal, Rådskammeret. Der havde ikke været et Rådsmøde i nær ved 50 år, og slet ikke så vigtigt et møde. I centrum for halvcirklen stod en stor tronstol. Kongen der sad i den, sad lænet forover med hovedet i sine arme. Omkring ham skændtes troldmændene. Beskyldninger fløj i luften. Stemningen var dårlig. ”Hvis vi nu bare havde handlet noget før!” Sagde den ene af mestrene bittert. En rødklædt troldmand, med gule flammer på kåben.

”Og gjort præcis HVAD?!” Nærmest råbte en anden tilbage imod ham. ”Ingen vidste at det ville komme så vidt!” Han kiggede strengt på de andre, en efter en. ”Elverne havde situationen under kontrol! Troede vi! ”Elverne… phh” Brokkede en tredje, sortklædt troldmand sig. ”Jeg har aldrig haft den store fidus til dem…
og jeg skal lige minde mine ærede kollegaer i Rådet om, at det var ELVERNE som valgte at indespærre ham i Grotten i Frilund… og derved give ham direkte adgang til Kil…” Han blev afbrudt af den rødklædte ildmester. ”De handlede i NØDVÆRGE – husk det. I det mindste fik de FANGET Dr. Navirus igen.” Han kiggede vredt rundt på sine kollegaer. ”De gjorde noget! De stak ikke af i frygt, lige som visse andre… Lige som… ”Alle blev stille og kiggede imod indgangen til Rådssalen. En skaldet troldmand, med rødt fuldskæg og en mørkeblå kåbe med høj krave kom skridtende ind i salen. Hans troldmandsstav gave høje dunk når han støttede den i gulvet. Han smilede et stille smil og bukkede let for kongen, som kiggede fortvivlet op. ”Taler I om mig?” Spurgte Mester Skarvenius med sin hæse stemme. De andre Mestretroldmænd bukkede let for ham. Nogle mere end andre. ”Skarvenius!” sukkede kongen. ”Hvor har du været? Vi har været så bekymret, vi troede at… at… ” Kongen ledte efter ordene. Ildmesteren tog ordet. ”At De var stukket af! Igen!”

Skarvenius kiggede vredt på den rødklædte. ”Mester Orion… ” Hans stemme dirrede, men var under kontrol. ”Må jeg minde dig om, at jeg IKKE stak af da Fyrst Gorlach besatte Frilund. Jeg. Blev. Spærret. Inde. I GRÅRIGET!” Det sidste blev sagt med tordnede høj stemme. Alle i salen skuttede sig, som om at alene navnet kunne skade dem. ”… og havde det ikke været for Frilunds helte, så var jeg ikke sluppet ud igen” Der blev stille. Troldmændene kiggede ned i gulvet. Den sortklædte dødningemester tog ordet. ”Måske havde det været bedst at du var blevet der… ” De andre kiggede chokeret på ham. ”Jeg mener, ingen disrespekt, ærede Skarvenius, men det var din befrielse som satte gang i den kædereaktion som førte til at Dr. Navirus slap fri af sit fængsel i Hemdalfortet” Flere af troldmændene nikkede. Mumlen brød ud. Flere beskyldninger fløj i luften. Til sidst fik Kongen nok. Han rettede sig op og hævede hånden. ”STOP!” sagde han med bestemt stemme. ”Fortæl mig, ærede Mester Skarvenius, hvis De ikke er stukket af fra Deres opgave som Vogter af Frilund, som Vogter af Huset og den magiske Kilde, hvor har De så været?” Troldmændene så spørgende på Skarvenius. En af dem pegede på ham med en anklagende finger. ”Ja! Hvor har du været? Hvorfor har du ikke stoppet Raskul og Dr. Navirus”
Anklagerens stemme hang rungende i luften i nogle sekunder. Skarvenius hævede sin stav og slog enden så hårdt ned i gulvet at der sprang blå gnister ud af toppen på staven. ”Jeg har holdt øje… observeret fra det skjulte. Fra sikker afstand.” Skarvenius var vred nu. ”Mere end hvad I har! Og jeg har ikke stoppet Dr. Navirus fordi… Fordi… ” Han sank en klump. ”fordi han IKKE KAN STOPPES!

Troldmændene kiggede chokerede op. Skarvenius fortsatte.
”Han har fået adgang til Kilden. Elverne spærrede ham inde lige oven på Kilden i Frilund. Det var en smal sag for ham at komme ned til den. Al verdens magiske kraft, siden Skabelsen, flyder igennem lige det punkt! Gudernes skaberkraft. Alt sammen til Dr. Navirus destruktive rådighed.”
Mester Skarvenius’ stemme faldt til en hvisken… ”Vi er fortabte. Vores verden er fortabt. Selv Valoria vil falde. Som det sidste af Rigerne. Intet i denne verden kan redde os nu. ” I et stykke tid var der hele stille i Rådssalen.

Verdens snarlige undergang var en stor mundfuld at skulle sluge for de ellers så kloge Rådsmedlemmer.
Kongen rømmede sig og pillede ved en halskæde formet som et løvehoved.
”men ehm.. hvad så med de ANDRE verdener?”

Troldmændene kiggede chokerede op på ham. ”Umuligt!” mumlede flere af dem vantro. Den sortklædte tog ordet: ”Valoria eksisterer ene og alene for at holde adgangen til de andre verdener skjult. For at holde portalerne lukket” Han lød panisk og stakåndet. ”Deres majestæt… De og deres familie… det er Deres kald. De har svoret en ed. Det er Deres pligt at beskytte Portalerne… Ikke at… ikke at… ” Han var for chokeret til at kunne fuldføre sætningen.
Kongen smilede selvsikkert. ”Men… i Niraham er der dygtige krigere… og… og i Lorania mindst lige så gode troldmænd som jer. For ikke at tale om Midland, Midgaard og ja – Narnia?” ”NARNIA!? Pehh! Den sortklædte dødningemester fnøs af foragt. ”Derfra er der jo åbninger til Jorden… Det må være Deres spøg!”
Kongen nikkede ivrigt. ”Nej – slet ikke. Det er der, de har Troldmandsskolen Hogwa… ”. STOP” råbte dødningemesteren. ”Dem må De slet ikke NÆVNE! Er De blevet forrykt Deres majestæt!!”

Kongen rejste sig op. Rettede ryggen. ”Næ – tværtimod!” Autoriteten strålede ud af ham. ”Hvis intet i denne verden kan stoppe Dr. Navirus og hans ondskab, så må vi tilkalde hjælp fra de andre verdener. Vi må åbne portalerne. Sammen kan vi stoppe Pestdoktoren og hans monstre. Lad alle gode krigere og troldmænd komme til Valoria og stille op og få stoppet ham en gang for alle. ”

Flere af troldmændene bifalde kongens optimisme.
”Kom med!” Kongen sprang ned af tronen og gik hurtigt ud af salen med lange skridt. ”Vi åbner portalerne. Kom, kom! De fleste troldmænd fulgte med. Skarvenius udvekslede et bekymret blik med dødningemesteren, som blev stående tilbage i Rådssalen.
”Det her ender galt!” mumlede han, da han som den sidste forlod salen.

* * *

Det Store Slag. Fredag d. 10. september kl. 13.00.
Kære rollespiller. Du er blevet kaldet. Kom og vær med til ”Det Store Slag” på Fantasydage. Den onde skurk Dr. Navirus har i årevis truet i verdenen Eloria. (kendt fra Det Nye Rige, GERF-kampagnen, Rokada-systemet og Søslottet) Men i Det Skjulte Rige Valoria er der portaler til alle eventyrverdener. Også til DIN verden. Hvor DU spiller rollespil.

Du, eller rettere, din karakter, er blevet kaldet til kamp. Slaget over dem alle.
Vinder Dr. Navirus og hans hær af Rottemænd og monstre, så er alle verdener truet. Også din! Vinder de gode kræfter, så er verdenerne reddet!
Rollespilsslaget er målrettet junior-rollespillerne fra ”Det Nye Rige” (7 – 14 år) samt skole- og institutionsbørn. (9-15 år)
Men ALLE rollespillere må være med. Uanset alder og størrelse. Så længe der bliver taget hensyn til de små. Er du senior-spiller (15+ år) er du velkommen på den onde side sammen med Dr. Navirus, Raskul Zara’Uk, Rottemænd og orker.

Roller fra ALLE spilsteder er velkommende. Roller fra alle verdener. Ja – du kan sågar spille dig selv. 😀 For portalerne åbner til ALLE verdener, også din.
Blot kom og vær med. Har du ikke selv våben og kostume så kan du låne.
Alle medbragte våben skal igennem et våbentjek.
Visionen er at vi bliver 1000+ rollespillere der slås. Vil du med?

Med eventyrlig hilsen fra Daniel Benjamin Clausen
Mere info på www.fantasydage.dk og på vores Facebook-side